Om oss

Om oss

Välkommen till ett personligt boende med kvalitet
-hos oss står omtanke och fina miljöer i fokus.

Biskopens Fastighets AB välkomnar alla som söker ett personligt boende med kvalitet.

Biskopens Fastighets AB är ett genuint familjeföretag som äger och förvaltar fastigheter i västra Skåne, med verksamhet i kommunerna Helsingborg, Landskrona, Svalöv, Eslöv samt Skurup. Under de mer än 50år som gått sedan bolaget startades har vi tillägnat oss lång samlad erfarenhet och kompetens när det gäller aktiv fastighetsförvaltning. I vårt bestånd finns framför allt hyreslägenheter men även kommersiella lokaler.

Vi har endast hyresrätter i vårt bestånd av bostadsfastigheter – att bo hos oss kräver alltså inga kapitalinsatser. Utöver bostadslägenheter hyr vi även ut en del lokaler för kommersiella ändamål.

Vi är en aktiv förvaltare som äger, förvaltar och förädlar attraktiva fastigheter. Det mesta vi gör sker i nära samråd med våra hyresgäster.

Vår affärsidé var då liksom nu och i framtiden att skapa goda boendemiljöer som håller i många generationer. Det har varit vår affärsidé sedan starten och det är alltjämt vår affärsidé – nu och i framtiden

Detta innebär bland annat att det ska finnas en kontaktperson i varje fastighet som ger service till de boende och samtidigt bidrar till trygghet, hemkänsla och trivsel.

Biskopen Fastighets AB är ett stabilt familjeföretag som drivs med långsiktigt intresse. Vi vill ha nöjda hyresgäster som trivs och bor kvar. Därför är alla våra fastigheter välskötta och lägenhetsstandaren god. Även lägenhetsstandarden är naturligtvis en nyckelfaktor för att våra hyresgäster ska trivas och vilja bo kvar. Därför genomför vi regelbundna besiktningar som säkerställer att standarden behålls på eftersträvad nivå eller förbättras.
Vi värderar goda bostadsmiljöer högt, det gäller både interiörer i trapphus och utomhus. Vi arbetar med hela boendemiljön, eftersom vi vet att bra bostadsområden ger människor möjlighet att växa och må bra. I samverkan med de boende bedriver vi utvecklingsarbete för att både bostäder och utemiljöer ska vara attraktiva. Oavsett var de ligger.

Det är också viktigt att poängtera att vi är ett aktivt fastighetsföretag som blickar framåt.

Väl inarbetat serviceteam med hög tillgänglighet

Serviceavdelningen inom Biskopen Fastighets AB sköter det löpande fastighetsunderhållet på våra egna fastigheter och åtar sig även underhåll på externa fastigheter. En viktig del av serviceverksamheten består av förebyggande arbeten.

Vid akuta frågor är det lätt att få tag i vårt serviceteam.

Vår styrka är erfarenhet och kompetens från våra verksamhetsområden. Vi har behörighet för arbeten med värme, ventilation, vatten, sanitet och har nödvändiga kunskaper i elsäkerhet. Dessutom har vi svetslicenser och auktorisation för heta arbeten.

Vi välkomnar tillval som ger högre bostadsstandard. Genom ett rikt utbud av tillval finns det också stora möjligheter att skapa ett personligt boende med hög standard hos oss.

Vi välkomnar olika slags tillval när det gäller utrustning och standard i lägenheterna. Det går att skapa ett personligt anpassat boende hos oss. Våra hyresgäster kan välja att höja boende på sina lägenheter genom våra många tillval. Den som väljer ett tillval behöver inte betala allt på en gång utan kostnaden läggs på hyran under en längre tid, beroende på typ av produkt. Några exempel på vanliga tillval:

– spis med keramikhäll och varmluftsugn

– Olika storlekar på kombinerade kyl-/frysskåp

– Ombyggt badrum till högre standard

– Inglasning av balkong

– Nya köksluckor

– Trägolv eller laminat

– Klinkergolv i entré

– Lås till fönster och balkongdörr

– Anslutning för diskmaskin och tvättmaskin

Våran affärsidé är en långsiktig fastighetsförvaltning med en sund och god ekonomi som ger oss möjlighet att underhålla våra hus. Vi strävar hela tiden att bli ännu bättre.

Roswalls med personal